Deti zažívajú rozprávkové leto

15.08.2015 00:16

Deti zažívajú rozprávkové leto

15.8.2015 14:52 - Banská Štiavnica
 

 

Aj počas tohtoročných letných prázdnin je v Banskej Štiavnici o voľný čas postarané. Predovšetkým detskí, ale i dospelí diváci majú možnosť počas každej augustovej stredy a štvrtku vstúpiť do rozprávkovej krajiny.

Príbehy, v ktorých dobro víťazí nad zlom a priateľstvo a láska hýbu svetom pripravilo pre deti Divadielko Concordia v spolupráci s Divadlom z Domčeka. Postavičky kozliatok, ktoré prekabáti prefíkaný vlk, pyšnej princeznej z Kráľa Drozdia brada, či starý príbeh Gašparka z rozprávky Ako sa Gašpar takmer kráľom stal vyrozprávajú svoje príbehy.

Veselé bábky, ktoré sú detskému divákovi blízke, spríjemnia voľné dni nielen deťom, ale aj ich rodičom. Svet bábik ožíva v Banskej Štiavnici na ulici Jána Palárika 4.

Oddych a zábava pre malých i veľkých

Divadielko Concordia dostalo pomenovanie aj podľa almanachu Jána Palárika, ktorý ho vydával spolu s Jozefom Viktorinom. Cieľom divadla je dosiahnuť harmóniu v duši cez kvalitné rozprávkové diela.

Preto, ak si návštevníci mesta, ale i jeho okolia budú chcieť oddýchnuť po náročnom dni prežitom v Banskej Štiavnici, môžu si porelaxovať pri rozprávkovom divadielku. Banská Štiavnica má čo svojim návštevníkom ponúknuť.

Pravidelne sa tu konajú mnohé kultúrne, či športové podujatia menších, či väčších rozmerov. Okrem spoločenských akcií majú možnosť nielen domáci obyvatelia, ale i návštevníci historickej Banskej Štiavnice nahliadnuť do prírodných zákutí a vychutnať si nádhernú scenériu Štiavnických vrchov.

Text: (vk) Zdroj: www.nasenoviny.sk